Verhuur

03-06-2020
06-06-2020

Valuta

Vissen in de buurt van je vakantiehuis in Slowakije

In Slowakije is het goed vissen. De Slowaakse rivieren behoren volgens kenners tot de beste visstekken ter wereld. Ook de Slowaken zelf vissen veel en graag op zalm, forel, karper, zeelt en snoekbaars. Per rivier  is een vergunning nodig (bij de gemeente of de VVV, soms ook in viswinkels), maar die kost niet veel.

Vissen in de directe omgeving

Vissenindebuurt1

Op loopafstand ca. 1,5 km van de vakantiehuisjes vindt u een mooie visvijver, waar u op werkdagen terecht kunt om de hengelsport uit te oefenen.
Vissen in deze visvijver is alleen toegestaan op werkdagen. Van maandag tot en met donderdag kunt u er terecht vanaf circa 8 uur tot 20 uur, en op vrijdag slechts tot 14 uur. In het weekend wordt dit terrein namelijk gebruikt voor privédoeleinden.
Er zijn drie beschikbare visplekken (twee op het eilandje, één aan de oever). De prijs van de visvergunning is € 9 p.p.p.d. zijn. Graag minimaal een dag van tevoren melden en ook het aantal vissende bezoekers doorgeven.
Alle gevangen vissen moeten worden teruggezet in de vijver. Het is niet mogelijk deze te mee te nemen of te kopen. De grootste vissen zouden 60 – 75 cm moeten zijn, maar tot nu toe heeft niemand ze nog gevangen.

Aas, hengels

Vissenindebuurt2

Men dient eigen aas mee te nemen (bv. mais, brood, wormen). Ook dient men eigen hengels mee te nemen, evenals de andere benodigdheden (schepnet, tang om het haakje eruit te halen, vismatje, zodat de vissen niet op de grond worden neergelegd). Het is verplicht om vishaakjes zonder weerhaken te gebruiken.

Eten, drinken en barbecue

Bij de visvijver zijn geen voorzieningen; drank en voedsel dienen daarom te worden meegenomen. Het is mogelijk om ter plekke te barbecueën. In de vijver zitten geen forellen, deze worden apart gehouden en zijn te bestellen. Forel kan men (alleen op afspraak) kopen na 18:30 uur. De prijs is € 6 per kg bruto (niet schoongemaakt). De gekochte forellen dient men zelf schoon te maken en men dient tevens alle benodigdheden voor het barbecueën mee te nemen. Zij stellen wel de haard ter beschikking.

Vissen in de rivier Hron

Rivier Hron

U wordt met de kano meegenomen en zoekt zo u uw eigen visplek aan de rivier. Vistuig en aas zijn op verzoek beschikbaar en volgens uw eigen specifieke wensen. Als u wilt kunt u worden meegenomen naar een speciale sportviswinkel. Een gespecialiseerde gids staat 8-10 uur per dag ter beschikking. Het visseizoen is van juni tot november.
Afstand van verblijf: 15 - 40 km (afhankelijk van de plek waar u gaat vissen). In de bovenloop van de Hron en de Van is het ook uitstekend vliegvissen. Er zijn ooit de wereldkampioenschappen vliegvissen gehouden.

Okrasné ribníky (siervijver) in Remata

Circa 80 kilometer verwijderd van uw vakantieverblijf: Okrasné ribníky (siervijver) in Remata.
Prachtig vissen in een siervijver met regenboogforellen en karpers. Nog nooit gevist? Geen probleem: de mensen daar helpen u graag!
Voor kinderen is er ook genoeg te doen: er is een kinderboerderij met meerdere dieren en een speeltuintje aanwezig!

Bekijk voor meer informatie http://www.okrasne-rybniky.sk/?page_id=86 (wel in het Slowaaks, maar met behulp van Google Translate komt u al erg ver).

 

Afdrukken E-mail

Referenties / reviews

 • Erik, Natasja, Imke en Mike Berendsen

  "We kunnen terugkijken op super dagen, waarin we veel hebben gedaan en gezien, maar ook was het heerlijk relaxen bij het huisje, in de hottub en heerlijk gegeten van de bbq! Ook onze kinderen hebben goed gebruik gemaakt van de trampoline!" - Familie Berendsen, Mariënvelde

 • Erik en Inge

  "We hebben het naar ons zin gehad! We hebben een paar uitjes gemaakt naar o.a. Bratislava, Bojnice en de ruïne Hrusov. Daarnaast hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de hottub en barbecue en genoten van de rust en omgeving." - Erik en Inge, Bakkeveen

 • Familie Tump, Ilpendam

  "Het verblijf in de ruime vakantiewoning was heerlijk. De omgeving is prachtig; de rust, ruimte en mooie natuur. Het kasteelmuseum in Bojnice en de dierentuin vlakbij, waren echt het bezoeken waard en ook leuk voor onze kinderen van 8, 10 en 11 jaar. De uitstapjes naar Budapest en Wenen doen wij de volgende keer." - Familie Tump, Ilpendam

 • Fam. Goldewijk, Mariënvelde

  "Het is gewoon heerlijk rustig vertoeven in de ongerepte natuur rondom het huis. Onze woning was comfortabel en van alle benodigdheden voorzien. We komen hier graag nog eens terug." - Familie Goldewijk, Mariënvelde

Info Slowakije

 • Slowakije heeft een zero-tolerantie beleid wat betreft drinken en rijden
 • Voer altijd licht op uw auto, ook overdag!
 • Houd rekening met circa twee dagen aanreistijd, plan eventueel een extra overnachting onderweg
 • Door de heuvelachtige omgeving zijn de huisjes niet geschikt voor rolstoelgebruikers of minder validen
 • Satelliet TV en WIFI
 • Honden toegestaan

Kamperen Bij De Boer Facebook